Klantlogin

Hier vindt u de login mogelijkheden van onze portals en online services. Selecteer de gewenste dienst en log in met uw persoonlijke inlogcode.

Heeft u nog geen inloggegevens?
Neemt u dan contact met ons op.

Neem contact op

Corona Updates

Corona Updates

Maatregelen

1. NOW 2.0

In de verlengde NOW-regeling (NOW 2.0) zijn enkele aanpassingen doorgevoerd. Het vervallen van de ontslagboete is daar een voorbeeld van. Ook gelden er voorwaarden rond dividenduitkeringen en bonussen en is er een handreiking gedaan aan seizoensgebonden bedrijven. Lees meer.

2. Gevolgen Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)

Om de contracten op orde te krijgen voor het toepassen van de lage WW-premie hebben werkgevers extra tijd gekregen. Vanwege de Coronacrisis heeft de minister besloten dat werkgevers extra tijd krijgen en tot 1 juli 2020 de mogelijkheid hebben om alle contracten op orde te krijgen. Lees meer.

3. TOZO 2.0

De bijstand aan zelfstandigen in nood  via de Tozo-regeling blijft van kracht. De aanvullende inkomstenondersteuning voor levensonderhoud wordt verlengd tot eind augustus 2020. Het inkomen wordt via de Tozo-regeling aangevuld tot het sociaal minimum en hoeft niet te worden terugbetaald. Lees meer.

4. Bijzonder uitstel van betaling belastingen verlengen

Voor de eerste aanvragen van bijzonder uitstel van betaling belastingen, zijn de 3 maanden uitstel geëindigd of deze eindigen binnenkort. Kunt u de uitgestelde belasting nog niet betalen? Dan kunt u het uitstel van betaling verlengen. Lees meer.

5. Verlaging invorderings- en belastingrente

De invorderingsrente die normaal gesproken ingaat na het verstrijken van de betalingstermijn voor belastingen wordt tijdelijk verlaagd van 4% naar 0,01%. Dit geldt voor alle belastingschulden. Ook het tarief van de belastingrente gaat tijdelijk naar 0,01%. Deze verlaging zal gelden voor alle belastingen waarvoor belastingrente geldt. De Belastingdienst berekent belastingrente als u bijvoorbeeld te laat bent met het doen van uw aangifte.

6. Garantie ondernemingsfinanciering verlengd

Ondernemingen die problemen ondervinden bij het verkrijgen van bankleningen en bankgaranties, kunnen gebruikmaken van de Garantie Ondernemersfinancieringsregeling (GO). Deze regeling zou oorspronkelijk per 1 juli van dit jaar vervallen, maar wordt verlengd tot 1 april volgend jaar. Lees meer.

7. Banken geven mkb-bedrijven 6 maanden uitstel van aflossing

Mkb-ondernemingen met een krediet tot € 2,5 miljoen, die in de kern gezond zijn, krijgen zes maanden uitstel van aflossing op hun langlopende lening. Dat hebben ABN Amro, ING, Rabobank, de Volksbank en Triodos Bank besloten op 19 maart. Lees meer.

8. Nieuwe regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb vervolg op TOGS-regeling

Mkb-bedrijven (met maximaal 250 werknemers) die extra getroffen worden door de coronacrisis, kunnen in het steunpakket 2.0 opnieuw een tegemoetkoming krijgen in de vaste lasten. Lees meer.

9. TOGS-regeling: meer compensatie vaste lasten 30% omzetverlies

De TOGS-regeling wordt voortgezet. De tegemoetkoming bedraagt maximaal € 20.000 ,- Lees meer.

10. Overige nieuwe maatregelen en eerder genomen maatregelen

Er zijn door het kabinet een aantal overige maatregelen genomen. Bovendien waren er eerder al een aantal steunmaatregelen bekend gemaakt. Lees meer.

Bronnen: SRA / NBA / Rijksoverheid / Financieel Dagblad.