Klantlogin

Hier vindt u de login mogelijkheden van onze portals en online services. Selecteer de gewenste dienst en log in met uw persoonlijke inlogcode.

Heeft u nog geen inloggegevens?
Neemt u dan contact met ons op.

Neem contact op

Bijzonder uitstel van betaling belastingen verlengen

Bijzonder uitstel van betaling belastingen verlengen

De periode waarin getroffen ondernemers belastinguitstel kunnen aanvragen is verlengd tot 1 oktober 2020. Eventuele verzuimboetes voor het niet op tijd betalen, hoeven niet te worden voldaan, u hoeft hier ook geen bezwaar tegen te maken.

Afloop bijzonder uitstel van betaling

Wanneer u bijzonder uitstel van betaling hebt aangevraagd dan gaf de Belastingdienst direct 3 maanden uitstel van betaling na ontvangst van het verzoek. Voor de eerste aanvragen die gedaan zijn, zijn de 3 maanden uitstel geëindigd of deze eindigen binnenkort. Na afloop van het uitstel dient u de uitgestelde belastingen te betalen.

Verlengen?

Kunt u de uitgestelde belasting nog niet betalen? Dan kunt u het uitstel van betaling verlengen. Was uw totale belastingschuld lager dan € 20.000 dan kunt u, uw bijzonder uitstel verlengen met een online formulier. Was uw totale belastingschuld € 20.000 of hoger dan kunt u een verzoek doen om uw uitstel van betaling te verlengen. U moet dan wel kunnen voldoen aan de volgende vereisten:

  • Informatie waaruit blijkt dat de betalingsproblemen hoofdzakelijk zijn veroorzaakt door de coronacrisis.
  • Een verklaring van een derde externe deskundige bijvoorbeeld een belastingadviseur of accountant met een liquiditeitsprognose.
  • U verklaart dat u er alles aan doet om uw liquiditeitspositie te behouden of te versterken, deze verklaring geldt voor de periode van insturen van het verzoek tot verlening tot en met de datum van de vergadering waarin de jaarrekening wordt vastgesteld in 2021.

Meer informatie vindt u op de website van de Belastingdienst.

Geen verlenging

Indien u geen gebruik wenst te maken van de verlenging van het bijzonder uitstel van betaling van belastingen, leest u hier wat dit betekend voor het openstaande belastingbedrag.

Alsnog uitstel van betaling aanvragen

Hebt u vooralsnog geen uitstel van betaling aangevraagd, en wilt u dit alsnog doen? Dat kan, u ontvangt automatisch uitstel voor 3 maanden.

Uiteraard kunnen wij het uitstel van betaling of de verlenging voor u verzorgen, neem hiervoor contact met ons op.

Contact