Klantlogin

Hier vindt u de login mogelijkheden van onze portals en online services. Selecteer de gewenste dienst en log in met uw persoonlijke inlogcode.

Heeft u nog geen inloggegevens?
Neemt u dan contact met ons op.

Neem contact op

Belastingschulden bij niet-verlengen van bijzonder uitstel van betaling

Belastingschulden bij niet-verlengen van bijzonder uitstel van betaling

Naar aanleiding van de verlenging van het bijzonder uitstel van belastingbetaling als gevolg van de coronacrisis, heeft de Belastingdienst een nieuw beleid opgesteld.

Geen verlenging

Wanneer u geen gebruik maakt van de verlenging van het bijzonder uitstel van betaling, dan hoeft u niet direct het gehele openstaande bedrag aan belastingschuld te betalen. U zult ná de zomer een brief van de Belastingdienst ontvangen, waarin een betalingsvoorstel gedaan wordt voor deze openstaande belastingschulden.

Het is in dat geval wel noodzakelijk dat u nieuwe betalingsverplichtingen, die zijn ontstaan na de periode van 3 maanden uitstel, tijdig betaald. Voor nieuwe betalingsverplichtingen geldt geen automatisch bijzonder uitstel van betaling.

(Deel)betalingen

Voordat u een brief van de Belastingdienst hebt ontvangen met een betalingsvoorstel voor het openstaande belastingbedrag, kunt u ervoor kiezen om een (deel)betaling te doen aan de Belastingdienst. U dient dan het betalingskenmerk van desbetreffende belastingaanslag hierbij te vermelden. De Belastingdienst zal deze (deel)betaling afboeken op uw openstaande belastingschuld.

Indien u meer wilt weten over de mogelijkheden in uw situatie, neem dan gerust contact met ons op.

Contact