Klantlogin

Hier vindt u de login mogelijkheden van onze portals en online services. Selecteer de gewenste dienst en log in met uw persoonlijke inlogcode.

Heeft u nog geen inloggegevens?
Neemt u dan contact met ons op.

Neem contact op

NOW 3

NOW 3

Het kabinet verlengt de tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud (NOW) per 1 oktober in 3 tijdvakken van ieder 3 maanden. In alle drie de tijdvakken komen bedrijven met een omzetdaling van ten minste 20% per tijdvak in aanmerking voor steun.

Er is besloten dat het omzetverlies vanaf april 2021 tevens minimaal 20% moet bedragen, in plaats van de eerder genoemde 30%, om voor deze regeling in aanmerking te komen. Daarmee is er voorlopig geen sprake van strengere voorwaarden. De NOW 3.2 kan vanaf 15 februari a.s. aangevraagd worden.

De belangrijkste wijzigingen

  • NOW 3 geldt tot 1 juli 2021, bestaande uit 3 tijdvakken van 3 maanden te weten de NOW 3.1, NOW 3.2 en de NOW 3.3.
  • De maximale compensatie van de loonkosten wordt verhoogd van 80% naar 85%. De geplande verlaging naar 60% over het tweede kwartaal gaat ook niet door. Verder blijft de looncompensatie gemaximeerd op twee keer het dagloon en wordt deze niet verlaagd naar eenmaal het dagloon.
  • De loonsomvrijstelling – het bedrag waarmee de loonsom mag dalen zonder dat dit gevolgen heeft voor de NOW – blijft gehandhaafd op 10%. De forfaitaire opslag op het loon – de toeslag op het loon vanwege bijkomende kosten voor werkgeverslasten, zoals vakantiegeld – blijft 40%.
  • De korting die in de NOW 2.0 wordt toegepast op het moment dat er sprake is van bedrijfseconomisch ontslag wordt losgelaten.

Behoud van banen en werkgelegenheid

De steun dient 2 doelen. Ten eerste biedt het bedrijven die ondersteuning nodig hebben om de crisis te overbruggen de helpende hand. Zo blijft werkgelegenheid zo veel mogelijk behouden. Ten tweede biedt de steun aan bedrijven de mogelijkheid om zich samen met de werknemers voor te bereiden op de nieuwe economische situatie: niet álle werkgelegenheid kan worden behouden.

Wilt u dat wij de aanvraag voor u indienen of wilt u ondersteuning bij het doen van de aanvraag, dan zijn wij u graag van dienst. Neem dan contact met ons op!

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Bron: RVO