Klantlogin

Hier vindt u de login mogelijkheden van onze portals en online services. Selecteer de gewenste dienst en log in met uw persoonlijke inlogcode.

Heeft u nog geen inloggegevens?
Neemt u dan contact met ons op.

Neem contact op

NOW 5

NOW 5

Met de NOW-regeling kunt u personeel doorbetalen tijdens de coronacrisis. Vanwege de op 26 november aangescherpte nieuwe coronamaatregelen wordt de NOW regeling opnieuw geopend met NOW5. Voor de periode van 1 november tot en met 31 december 2021.

Het loket voor de NOW 5 is vanaf vandaag geopend. U kunt de NOW aanvragen via UWV.

Doelgroep

Bedrijven die minimaal een omzetverlies van 20% hebben en ondernemers die gestart zijn tussen 1 februari 2020 en uiterlijk 30 september 2021, kunnen een aanvraag doen. De NOW5 is er voor bedrijven die door corona minder of geen werk hebben voor hun personeel. De tegemoetkoming voor de loonkosten kan worden aangevraagd voor vast en flexibel personeel. De regeling geldt voor bedrijven met werknemers die in Nederland sociaal verzekerd zijn. Hoe hoger het omzetverlies, des te hoger de NOW-tegemoetkoming.

Voorwaarden

De NOW5 kent voor de aanvraag vrijwel dezelfde voorwaarden als de eerdere, gesloten, NOW regelingen.

 • Minimaal 20% omzetverlies. Maximaal is op te geven 80%, ook als het verlies hoger wordt geschat.
 • Een vergoeding van 85% van het opgegeven omzetverlies.
 • Vergoeding van maximaal 2 keer maximale dagloon.
 • Inspanningsverplichting om werknemers te begeleiden in een ‘van werk-naar-werk’ traject.
 • Een bonus en dividendverbod voor 2021.

Verschillen met de voorwaarden van eerdere regelingen zijn:

 • Startende ondernemers die personeel in dienst hebben komen in aanmerking. Hun startdatum moet liggen tussen 1 februari 2020 en 30 september 2021.
 • De loonsomvrijstelling, de daling van de loonsom zonder effect op de subsidie, gaat naar 15%. In eerdere regelingen was dat 10%.
 • Het omzetverlies wordt berekend over november en december 2021. Er is geen keuzemogelijkheid meer.
 • De referentiemaand voor de loonsom is september 2021.

Op de pagina van de uitvoeringsorganisatie UWV kunt u alle voorwaarden van de voorgaande NOW periode vinden. Bekijk alle kenmerken en de datum van openstelling van de NOW5 hier.

Definitieve berekening gesloten NOW

Heeft u gebruik gemaakt van NOW2 en daarvoor een voorschot ontvangen? Vraag dan vóór 31 maart 2022 de definitieve berekening aan bij UWV. Zo voorkomt u dat u de tegemoetkoming moet terugbetalen.

Sinds 1 oktober zijn veel financiële corona steunmaatregelingen gestopt, waaronder ook de NOW. Het kan zijn dat u een deel van het NOW-voorschot moet terugbetalen. Dit als uw omzetdaling minder was dan u aanvankelijk verwachtte voor de periode waarvoor je NOW had aangevraagd. Of als u minder personeel in dienst had dan gepland. u kunt pas een betalingsregeling afspreken met UWV nadat u de definitieve berekening hebt ontvangen.

Let op: u moet altijd een definitieve berekening aanvragen. Doet u dit niet dan moet u het voorschot in zijn geheel terugbetalen. Ook als de accountantsverklaring nog niet binnen is moet u een definitieve berekening indienen. U kunt tot en met 31 maart 2022 een definitieve berekening aanvragen voor de tweede aanvraagperiode bij UWV.

Contact

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 •