Klantlogin

Hier vindt u de login mogelijkheden van onze portals en online services. Selecteer de gewenste dienst en log in met uw persoonlijke inlogcode.

Heeft u nog geen inloggegevens?
Neemt u dan contact met ons op.

Neem contact op

Overige nieuwe maatregelen en eerder genomen maatregelen

Overige nieuwe maatregelen en eerder genomen maatregelen

Overige maatregelen

  • Vanwege het coronavirus wordt in de zorgsector momenteel veelvuldig personeel in- en uitgeleend. Ook worden medische hulpmiddelen met regelmaat kosteloos geleverd. Om de btw-regels hierbij geen beperking te laten zijn, heeft het ministerie van Financiën een tweetal aanpassingen gedaan. Lees meer.
  • Door de coronacrisis verkeert wellicht een aantal van uw klanten in financiële moeilijkheden. Toch moet u hun tijdig factureren, anders kunt u problemen krijgen met de fiscus. Lees meer.
  • De BKMB-regeling wordt verder verruimd. Eerder werd de garantstelling al verruimd door het kabinet. Nu zal de regeling nog verder worden verruimd en ook toepasbaar zijn op overbruggings- en rekeningcourantkredieten met een looptijd tot 4 jaar in plaats van 2. Lees meer

Eerder genomen maatregelen

Het kabinet heeft eerder al een aantal steunmaatregelen bekendgemaakt. Welke maatregelen zijn dit?

1. Pas uw voorlopige aanslag aan!

Ondernemers, onder wie ook zzp’ers, hebben in januari hun voorlopige aanslag inkomstenbelasting ontvangen. De winst is hierbij geschat, op basis van ervaringscijfers uit het verleden. Valt uw winst dit jaar door het coronavirus of vanwege andere oorzaken lager uit, dan kunt u uw voorlopige aanslag aanpassen.

Indienen

Wij kunnen dit voor u verzorgen of u doet dit digitaal via Mijn Belastingdienst. U krijgt meestal binnen vier, maar uiterlijk binnen acht weken bericht. Dit betekent dat u vanaf eind april of eind mei minder belasting hoeft af te dragen.

Let op!
Heeft u na afloop van het jaar te veel of te weinig belasting betaald, dan wordt dit verrekend met de definitieve aanslag.

Vennootschapsbelasting

Ondernemers met een bv kunnen eveneens de voorlopige aanslag vennootschapsbelasting voor dit jaar aanpassen. Wij kunnen dit voor u verzorgen of u doet dit via het nieuwe ondernemersportaal Mijn Belastingdienst Zakelijk. U moet hier inloggen via eHerkenning.

Voorlopige aanslag inkomstenbelasting dga

Is het verdedigbaar dat u dit jaar een lager gebruikelijk loon aan uw bv onttrekt vanwege de gevolgen van het coronavirus voor uw bv? Dan kunt u als dga uw voorlopige aanslag inkomstenbelasting aanpassen en hierbij rekening houden met een lager gebruikelijk loon.

Let op!
Overleg bij twijfel met ons in hoeverre dit mogelijk is, want een incidenteel verlies vanwege het coronavirus is hiervoor in de regel onvoldoende.

2. Borgstellingskrediet Landbouw (BL) verruimd

Voor de land- en tuinbouwbedrijven is er een tijdelijke borgstelling voor werkkapitaal onder de regeling Borgstellingskrediet Landbouw (BL). Door de regeling BL te verruimen kunnen gezonde bedrijven die in liquiditeitsproblemen komen een beroep doen op overheidsborgstelling voor een overbruggingskrediet (BL-C). Deze extra module is ingegaan op 18 maart 2020 en geldt tot 1 april 2021.

3. Lokale aanslagen

Het kabinet gaat in overleg met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) over de mogelijkheid om (voorlopige) lokale aanslagen aan ondernemers stop te zetten en al opgelegde aanslagen aan bedrijven in te trekken. Het gaat hierbij in het bijzonder om de toeristenbelasting.

4. Exportkredietverzekering wordt verruimd

De exportkredietverzekering wordt verruimd, dit betekent dat onder meer exportkredietverzekeringen die korter lopen dan 2 jaar kunnen worden gedekt. Daarnaast wordt de binnenlandse dekking verruim, wordt het landbeleid flexibeler en is voor meer landen dekking te verkrijgen. Er komt geen hogere dekking en de procedures worden versneld. Momenteel geldt er nog een wachttijd van circa 3 maanden voordat de geleden schade wordt betaald.

5. Gepensioneerde zorgmedewerkers opnieuw aan het werk

Gepensioneerde zorgmedewerkers die hun pensioen meer dan vijf jaar voor hun AOW-leeftijd vervroegd hebben laten ingaan, kunnen nu in verband met de uitbraak van het coronavirus, opnieuw aan het werk gaan zonder fiscale gevolgen voor hun pensioen.

 

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  •