Klantlogin

Hier vindt u de login mogelijkheden van onze portals en online services. Selecteer de gewenste dienst en log in met uw persoonlijke inlogcode.

Heeft u nog geen inloggegevens?
Neemt u dan contact met ons op.

Neem contact op

Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS)

Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS)

Ondernemers in sectoren die specifiek zijn getroffen door het coronavirus, kunnen nu een tegemoetkoming in de kosten aanvragen. Het gaat hier om de regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS), eerder bekend als het Noodloket. Besloten is om de regeling voort te zetten ook na 26 juni 2020.

Meer compensatie vaste lasten bij 30% omzetverlies

Volgens de regeling kunnen bedrijven een tegemoetkoming krijgen voor hun vaste lasten. Deze bedraagt maximaal € 20.000 voor de komende drie maanden. De hoogte van de tegemoetkoming is afhankelijk van de omvang van het bedrijf, de hoogte van de vaste kosten en de mate van omzetderving. De omzetderving moet minstens 30% zijn. Daarmee is de regeling minder toegankelijk, aangezien onder de bestaande TOGS-regeling de omzetderving minstens € 4.000 moest zijn. Ook de nieuwe regeling staat open voor dezelfde getroffen sectoren uit de TOGS-regeling. Denk daarbij onder meer aan de horeca, recreatie, sportscholen, evenementen, kermissen, speelautomatenhallen, podia en theaters. Ook de nieuwe tegemoetkoming is belastingvrij.

Specifieke sectoren

De tegemoetkoming is bedoeld voor specifieke sectoren, de RVO heeft een lijst gepubliceerd met vastgestelde SBI-codes die in aanmerking komen voor de TOGS. De tegemoetkoming wordt, zoals eerst, niet meer alleen gebaseerd op de hoofdactiviteit van een onderneming, maar is nu ook toegankelijk als de ondernemer met een geregistreerde nevenactiviteit aan de voorwaarden voldoet. Bekijk hier de lijst met de vastgestelde SBI-codes.

Onderstaand de  voorwaarden voor de tegemoetkoming:

  • Uw onderneming is in Nederland gevestigd.
  • Uw bedrijf behoort tot een van genoemde sectoren; dit moet blijken uit de inschrijving op peildatum 15 maart 2020 in het handelsregister van de Kamer van Koophandel.
  • In uw onderneming werken maximaal 250 personen.
  • Uw onderneming is niet failliet en heeft geen verzoek tot verlening van surseance van betaling ingediend.
  • U verwacht van 16 maart 2020 tot en met 15 juni 2020 een omzetverlies van ten minste € 4.000.
  • U verwacht van 16 maart 2020 tot en met 15 juni 2020 ten minste € 4.000 aan vaste lasten, ook na gebruik van andere door de overheid beschikbaar gestelde steunmaatregelen.
  • U heeft over het huidige en de afgelopen twee belastingjaren niet meer dan € 200.000 aan overheidssteun ontvangen (de-minimisverordening).
  • Uw onderneming is gevestigd buiten de woning. Uitzondering hierop is eet- en drinkgelegenheden waarbij de eigenaar, huurder of pachter boven de zaak woont.

Wanneer ontvangt u uw geld?

RVO probeert binnen twee weken een besluit te nemen. Daarna betaalt men binnen een paar werkdagen uit. Lukt het RVO niet om binnen twee weken een besluit te nemen, dan ontvangt u hierover op tijd bericht.

Digitaal aanvragen

De aanvraag moet digitaal worden ingediend bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Voor de aanvraag is eHerkenning nodig, niveau 1 of hoger, of DigiD. Door drukte is de site op dit moment erg belast en kan er niet altijd ingelogd worden. Het advies is om het dan op een later tijdstip nog eens te proberen. Wilt u dat wij de aanvraag voor u verzorgen? Dat is mogelijk, neem dan contact op met uw adviseur.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.