Klantlogin

Hier vindt u de login mogelijkheden van onze portals en online services. Selecteer de gewenste dienst en log in met uw persoonlijke inlogcode.

Heeft u nog geen inloggegevens?
Neemt u dan contact met ons op.

Neem contact op

Tegemoetkoming vaste lasten (TVL)

Tegemoetkoming vaste lasten (TVL)

Om in aanmerking te komen voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL), moet u voldoen aan de voorwaarden. Voor TVL Q2 2021 zijn er algemene voorwaarden die voor alle ondernemingen gelden en er zijn aanvullende voorwaarden voor bepaalde ondernemingen. De definitieve datum voor de aanvraag van TVL Q2 2021 is nog niet bekend.

Voorwaarden

De subsidie is voor mkb-ondernemers die door de coronacrisis veel omzet verliezen en daardoor in de problemen komen met het betalen van hun vaste lasten. Ondernemers uit alle bedrijfssectoren komen in aanmerking, met uitzondering van krediet- en financiële instellingen, publiek bekostigde scholen en instellingen, huishoudens en (internationale) overheidsinstellingen.

Uw bedrijf moet op 15 maart 2020 ingeschreven staan in het Handelsregister van KVK. De SBI-code die hoort bij uw hoofdactiviteit in het Handelsregister van KVK op 15 maart 2020 telt.

Alleen als u in de vorige subsidieperiode na een herbeoordeling of bezwaar TVL ontving voor een andere SBI-code, komt u ook met deze SBI-code in aanmerking. Het aanvraagsysteem kiest in dat geval automatisch de gunstigste SBI-code.

Uw bedrijf moet meer dan 30% omzetverlies in het 2e kwartaal 2021 hebben vergeleken met het 2e kwartaal van 2019.

Zo ziet TVL Q2 2021 eruit

  • Het subsidiepercentage is 100%. Als u 100% omzetverlies heeft, ontvangt u 100% van uw vaste lasten als tegemoetkoming. Let op: het gaat om uw berekende vaste lasten, niet om de werkelijke vaste lasten.
  • Bijna alle bedrijven in Nederland die aan de voorwaarden voldoen, kunnen TVL Q2 2021 aanvragen. Ook niet-mkb bedrijven met meer dan 250 medewerkers.
  • Het minimum subsidiebedrag per kwartaal is € 1.500.
  • Het maximum subsidiebedrag per kwartaal is € 550.000 voor mkb-bedrijven en € 600.000 voor niet-mkb bedrijven.
  • Land- en tuinbouwbedrijven ontvangen een extra opslag voor de speciale kosten om planten en dieren in leven te houden. Deze opslag van 21% komt bovenop de TVL-subsidie met een maximum van € 225.000 voor de hele coronaperiode in 2021.

Aanvullende voorwaarden TVL Q2 2021

Voor een aantal ondernemingen gelden aanvullende voorwaarden. Deze zijn naast bovenstaande voorwaarden van toepassing.

Mkb-onderneming: aanvraag van € 125.000 of hoger

Bij aanvragen van € 125.000 of hoger vragen wij u om extra informatie aan te leveren in de vorm van een accountantsverklaring. Voor TVL Q2 2021 zijn hierover nog geen specifieke details bekend.

Lees meer over deze aanvullende voorwaarde in TVL Q1 2021

Horecaondernemingen

Heeft u een horecaonderneming met SBI-code 56.10.1 of 56.10.2? Dan verklaart u minimaal één horecagelegenheid te huren, pachten of in eigendom te hebben.

Wanneer krijgt u de subsidie?

Binnen 8 weken hoort u of de aanvraag wordt goedgekeurd. U ontvangt per e-mail een besluit. In het geval van een goedkeuring, staat het bedrag meestal binnen 5 werkdagen na het verzenden van de beslissing op uw rekening.