Klantlogin

Hier vindt u de login mogelijkheden van onze portals en online services. Selecteer de gewenste dienst en log in met uw persoonlijke inlogcode.

Heeft u nog geen inloggegevens?
Neemt u dan contact met ons op.

Neem contact op

Tijdelijke bijstand voor zzp'ers en IB ondernemers met personeel

Tijdelijke bijstand voor zzp'ers en IB ondernemers met personeel

Zelfstandigen kunnen voor een periode van drie maanden, via een versnelde procedure, aanvullende inkomensondersteuning krijgen voor de kosten van levensonderhoud en/of bedrijfskapitaal. Er is in deze tijdelijke bijstandsregeling voor levensonderhoud voor zelfstandig ondernemers geen sprake van een vermogens- of partnertoets. Ook blijft de toets op levensvatbaarheid van het bedrijf achterwege.

Omdat een – nog niet nader bekende – inkomenstoets geldt is naar verwachting uitkering niet in alle gevallen mogelijk. Echter aanvraag is al mogelijk via de site van diverse gemeentes. De aanvraag moet gedaan worden bij de gemeente waar de ondernemer woont. Voor de aanvraag is uw DIGID nodig en diverse andere gegevens.

De bijstand wordt binnen vier weken verstrekt, eventueel via voorschotten. Dit geldt ook voor leningen voor bedrijfskapitaal tot maximaal € 10.157. De hoogte van de inkomensondersteuning is afhankelijk van het inkomen en de huishoudsamenstelling en bedraagt maximaal ca. € 1500 per maand netto.

Let op!
De inkomensondersteuning voor levensonderhoud hoeft niet achteraf te worden terugbetaald.

Bij de verstrekking van een lening voor bedrijfskapitaal wordt een mogelijkheid tot uitstel van de aflossingsverplichting opgenomen en zal een lagere rente worden gehanteerd dan thans in het Bbz geldt.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.