Klantlogin

Hier vindt u de login mogelijkheden van onze portals en online services. Selecteer de gewenste dienst en log in met uw persoonlijke inlogcode.

Heeft u nog geen inloggegevens?
Neemt u dan contact met ons op.

Neem contact op

Versoepeling uitstel betalen van belasting

Versoepeling uitstel betalen van belasting

Het uitstel van betalen van belastingen (inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting, loonheffingen) is versoepeld.

Wat is er nu al geregeld?

Veel bedrijven zien hun omzet en winst teruglopen, terwijl de kosten en uitgaven gewoon doorgaan. Is dit bij u het geval, dan kunt u bij de Belastingdienst vragen om uitstel van betaling van de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonbelasting voor 3 maanden zonder verdere motivering

Belangrijk om te realiseren omtrent het uitstel van betaling in het kader van de Corona crisis is het volgende, we geven een voorbeeld voor de loonheffing (geldt ook de btw):

Ondernemer A moet voor 1 april 2020 de aangifte loonheffingen over de maand februari indienen, dat moet gewoon tijdig gedaan worden. Normaal gesproken zou voor 1 april 2020 het verschuldigde bedrag betaald moeten worden, dat hoeft nu niet. Zodra de naheffingsaanslag ontvangen wordt ontvangen wij graag een kopie om uitstel van betaling te kunnen vragen. Standaard zal 3 maanden uitstel van betaling worden verleend tegen een rente van 0,01% rente.

Verzuimboetes

Daarnaast zal de fiscus de zogenoemde verzuimboetes, voor het niet of niet op tijd betalen van belastingen, schrappen of terugdraaien. Dat geldt bijvoorbeeld als de btw of loonheffingen te laat worden betaald.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.