Klantlogin

Hier vindt u de login mogelijkheden van onze portals en online services. Selecteer de gewenste dienst en log in met uw persoonlijke inlogcode.

Heeft u nog geen inloggegevens?
Neemt u dan contact met ons op.

Neem contact op

Actueel

Nieuws | Geplaatst op 17 maart 2021

Medewerkers aan het woord: Willem-Jan

Willem-Jan Bosselaar is de naam en ik ben 26 jaar. Ik heb een tijdje in Rotterdam gestudeerd, gewoond en gewerkt. Van origine kom ik uit Bruinisse, de plaats waar ik ook nu weer woon. Een fijne plek om na een dag vol hectiek tot rust te komen. Ik loop graag een rondje langs het water om even mijn gedachten te verzetten, of om tot rust te komen.

Mijn eerste studie, management, economie en recht, bleek na het behalen van mijn propedeuse voor mij niet de juiste keuze. Het economische vond ik wel heel leuk, dus ik maakte de switch naar bedrijfseconomie aan de Hogeschool Rotterdam om de accountancy in te gaan.

Voor mijn afstudeerscriptie kwam ik terecht bij KPMG in Rotterdam. Voor vakgenoten wel een beetje Champions League om er te mogen werken. Dat laatste is ook wat je moet doen tijdens je afstuderen, werken. Je moet praktijkervaring opdoen en er wordt van je verwacht dat je echt meewerkt in de praktijk. Na die periode kreeg ik daar een baan aangeboden en heb ik er ruim 3,5 jaar gewerkt. Daar kijk ik met een goed gevoel op terug, ik heb er veel mogen leren bij grote klanten omringd door kundige collega’s.

Naast mijn werk heb ik de master Accountancy afgerond aan Nyenrode Business University. Op dit moment ben ik bezig met mijn post-master accountancy en het Register Accountant traject.

Van KPMG naar WEA

Door corona was ik veel thuis aan het werk en dat deed me beseffen dat ik best wat tijd kon gaan besparen met het heen en weer reizen van Bruinisse naar Rotterdam én in een rustigere omgeving kon gaan wonen. Ik kende Theun van der Have via Bruse Boys, waar ik penningmeester ben, en raakte met hem in gesprek over WEA.

Dat leidde ertoe dat ik in oktober 2020 aan de slag ben gegaan bij WEA Zuid-West. Tegelijkertijd met Martin Welleman, een oud-collega waar ik bij KPMG mee had samengewerkt, dus dat was wel een leuk toeval!

WEA Audit

Bij WEA Audit werken we met klanten die een controleverklaring nodig hebben. Dat zijn controleplichtige klanten met een omzet van meer dan 12 miljoen euro, balanstotaal van 6 miljoen euro en gemiddeld meer dan 50 fulltime medewerkers op twee achtereenvolgende boekjaren. Zodra een klant aan twee van de drie criteria voldoet hebben ze een controleverklaring nodig.

Om niet al te technisch te worden zou je het plat kunnen slaan tot het volgende. Wij voeren controles uit op de jaarrekening om te verifiëren dat de administratie geen onjuistheden bevat en daarmee bevestigen dat de cijfers in de jaarrekening een kloppend beeld geven van de onderneming.

Feitelijk doen we dit door de organisatie te controleren. Zo lopen we de inkoop-, verkoop- en voorraadprocessen door. We analyseren de risico’s en bekijken of er binnen de onderneming voldoende wordt gedaan om deze te ondervangen. Zelf vind ik het een uitdaging om zoveel mogelijk informatie tot me te nemen. Daarnaast richten wij ons met name op de controle van de financiële administratie en de vertaalslag hiervan in de jaarrekening.

De controleverklaring wordt vaak gezien als een moetje. Doordat wij ons met een onafhankelijke en kritische blik kunnen verdiepen in een onderneming, kunnen we waarde toevoegen aan processen, waar de ondernemer dan weer zijn voordeel uit haalt.

Belangrijk!

Een klant moet zich comfortabel voelen. Het is onze taak om ervoor te zorgen dat de gebruiker van de jaarrekening juist wordt geïnformeerd en daarmee te beschermen tegen onjuistheden of onbetrouwbare weergave in de jaarrekening. Hoe meer ik van de onderneming te weten kan komen, hoe beter ik mijn werk kan doen. Dat is bij WEA Audit dan ook goed op de rit. Er wordt op een efficiënte manier een belastende controle uitgevoerd. De klant heeft er zo weinig mogelijk last van terwijl er een kwalitatieve en uitgebreide controle plaatsvindt.

Ambities?

Binnen WEA zie ik zeker uitdagingen. Het is leuk om binnen de accountancy te werken, je ziet veel van verschillende soorten bedrijven, dat houdt het uitdagend en is ook de reden waarom ik voor dit vak heb gekozen.

Ik ben natuurlijk nieuw en ik kom net uit een andere organisatie. Daardoor kijk ik met een andere bril naar processen en werkzaamheden. Zodra ik denk dat iets anders of efficiënter kan, zoek ik graag de discussie en de grens op. Je moet je bijvoorbeeld uit kunnen spreken, ook als je collega’s dat als kritiek zien. De hut samen beter maken moet het doel zijn, want daar wordt de organisatie en onze klanten beter van. “We doen het altijd op die manier” vind ik namelijk geen reden om iets zo te blijven doen. Je moet vooruitkijken, voor een klant én intern. Er is iedere dag “een beter” en die energie wil ik nu ook graag bij WEA brengen!