Klantlogin

Hier vindt u de login mogelijkheden van onze portals en online services. Selecteer de gewenste dienst en log in met uw persoonlijke inlogcode.

Heeft u nog geen inloggegevens?
Neemt u dan contact met ons op.

Neem contact op

Wet Arbeidsmarkt in Balans

Wet Arbeidsmarkt in Balans

Wet Arbeidsmarkt in Balans

Wij informeren u graag over de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB).

Ruim 4 jaar geleden is het arbeidsrecht met de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) ingrijpend gewijzigd. Toch heeft deze wet niet gebracht waar de wet uiteindelijk voor bedoeld was. De WAB heeft als doel de ontstane gaten te dichten.

Wat houdt deze wetgeving precies in en wat betekent het voor u als ondernemer?

Versoepeling ontslagrecht

 

Transitievergoeding

In 2015 is de transitievergoeding geïntroduceerd: een vaste vergoeding bij ontslag op initiatief van de werkgever. Een voorwaarde hierbij is wel dat iemand tenminste twee jaar in dienst is geweest. Met de introductie van die transitievergoeding zijn de ontslagvergoedingen flink teruggebracht, namelijk naar een derde maandsalaris per dienstjaar met een maximum van inmiddels   € 81.000,- of – als dat hoger is – een jaarsalaris.
Lees meer

Kostendifferentiatie bij tijdelijke / vaste contracten

De WAB gaat met ingang van 2020 een verschil in kosten creëren tussen vaste dienstverbanden en flexibele/tijdelijke dienstverbanden. Volgens de wetgever hebben werknemers met een vast dienstverband betere arbeidsvoorwaarden en meer rechten dan werknemers met een flexibel dienstverband. Door een verschil in kosten te creëren beoogd de wet hiermee de kloof tussen een vast dienstverband en flexibel dienstverband kleiner te maken.
Lees meer

Strengere regels ten aanzien van oproepkrachten

Per 1 januari 2020 veranderen de regels voor oproepkrachten, als gevolg van de Wet arbeidsmarkt in balans.  Deze wijzigingen hebben een directe werking en dus ook betrekking op oproepovereenkomsten die nu al lopen.
Lees meer

Wat doet WEA voor u?

In november hebben wij twee WAB sessies georganiseerd, wellicht bent u ook geweest. Mocht u deze gemist hebben, kunt de sheets te allen tijde bij ons opvragen via info@weazuidwest.nl

Om vanaf januari 2020 de lage premie bij uw werknemer(s) toe te passen hebben wij een kopie van de getekende arbeidsovereenkomst voor onbepaald nodig waarin de omvang van de uren vast ligt volgens de voorwaarden zoals in de WAB opgenomen. In de maand december zullen wij deze bij u opvragen wanneer deze nog niet in ons bezit is.

Als u een indicatie wilt met de gevolgen van verandering van de WW-premie, kunnen wij dat voor u in beeld brengen en met u doornemen.

En uiteraard staat ons loonteam tot uw beschikking om al uw vragen over de WAB te beantwoorden.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.