Klantlogin

Hier vindt u de login mogelijkheden van onze portals en online services. Selecteer de gewenste dienst en log in met uw persoonlijke inlogcode.

Heeft u nog geen inloggegevens?
Neemt u dan contact met ons op.

Neem contact op

Bedrijfsstructuur & herstructurering

Bedrijfsstructuur & herstructurering

Hoe kunt u uw bedrijf het juridisch gezien het best structureren? Blauwdrukken bestaan niet. WEA Zuid-West kan de juridische structuur analyseren en implementeren.

Verandering is de enige constante

Het gaat om uw bedrijf en de context waarin het opereert. En omdat we weten dat verandering de enige constante is, is het zaak om de bedrijfsstructuur regelmatig tegen het licht te houden.

Risicobeheersing

In een optimale bedrijfsstructuur zijn de fiscale processen soepel gestroomlijnd. Daarnaast is de belastingdruk gunstig verdeeld over de verschillende bedrijfsonderdelen, om tot een zo goed mogelijk bedrijfsresultaat te leiden. Niet alleen de belastingdruk, maar ook het risico voor het bedrijf als geheel is een belangrijke reden voor herstructurering. Risicobeheersing kan worden toegepast door verschillende bedrijfsactiviteiten in aparte ondernemingen onder te brengen. Dit beperkt de risico’s, want als een bedrijfsactiviteit niet meer rendabel is of te maken krijgt met juridische claims, zijn de overige bedrijfsactiviteiten veilig.

Dynamiek

Het optimaliseren van de bedrijfsstructuur gaat ook om het beheersen van dynamiek binnen uw onderneming. Als uw onderneming groeit en de complexiteit van uw activiteiten toeneemt, kunt u met een goede bedrijfsstructuur het overzicht houden. Door verschillende activiteiten te scheiden, kunt u de prestaties beter volgen. Tegelijk maakt splitsing het eenvoudiger om afzonderlijke bedrijfsonderdelen te verkopen.

Het opzetten van een optimale bedrijfsstructuur begint met twee vragen. Hoe ziet de onderneming er vandaag uit? En waar beweegt uw bedrijf zich de komende jaren naartoe? We brengen alle relevante juridische aspecten in kaart en desgewenst voeren we de te nemen stappen voor u uit. We optimaliseren niet alleen uw bedrijfsstructuur, maar u kunt ons ook inschakelen voor een fiscaal optimaal salaris.