Klantlogin

Hier vindt u de login mogelijkheden van onze portals en online services. Selecteer de gewenste dienst en log in met uw persoonlijke inlogcode.

Heeft u nog geen inloggegevens?
Neemt u dan contact met ons op.

Neem contact op

Actueel

Als het werkt, dan werkt het toch?

Als het werkt, dan werkt het toch?

Op het gebied van automatisering zitten we bij WEA Zuid-West meestal op de voorste rij. Zo houden onder andere onze collega’s Jelle en Elroy zich bezig met het optimaliseren en automatiseren van administratieve processen en verkennen ze nieuwe oplossingen en tools om zo het voeren van administraties steeds efficiënter te laten verlopen. Dat is iets wat we voor onze interne processen doen, maar ook voor…

Lees verder

Uiterlijk 2 juni definitieve NOW 5 en 6 aanvragen

U kunt tot en met 2 juni 2023 de definitieve berekening aanvragen van de NOW voor de laatste twee periodes. Dit betreft de NOW 5 en de NOW 6.

Lees verder

HR-trends voor 2023

HR-trends voor 2023

Wat kunnen we voor HR trends verwachten in 2023? We nemen je graag mee waar je als werkgever (mogelijk) mee te maken gaat krijgen.

Lees verder

Ergebnis der Beratungen zwischen Interessen- und Dachverbänden und dem Finanzministerium über Einspruchsverfahren zu Box 3

Die Interessenverbände (der Verband der Steuerzahler, der Verbraucherverband, der Verbraucheranspruch und die Dachverbände NBA, NOAB, NOB, RB und SRA) und das Finanzministerium haben in den letzten Wochen über laufende und zukünftige Einspruchsverfahren in Bezug auf Box 3 diskutiert. Der Staatssekretär für Finanzen hat am 20. April 2023 einen Brief an das Parlament geschickt, in dem er die Vorgehensweise der Steuerbehörde erläutert. Laufende Einsprüche zu Box…

Lees verder

Uitkomst overleg belangen- en koepelorganisaties en ministerie van Financiën over bezwaarprocedures box 3

De afgelopen periode hebben de belangenorganisaties (de Bond voor Belastingbetalers, de Consumentenbond, Consumentenclaim en de koepelorganisaties NBA, NOAB, NOB, RB en SRA) en het ministerie van Financiën met elkaar overlegd over de lopende en komende bezwaarprocedures aangaande box 3. De staatssecretaris van Financiën heeft een brief d.d. 20 april 2023 aan de Tweede Kamer gestuurd met een toelichting op de werkwijze van de Belastingdienst. Lopende bezwaarschriften…

Lees verder

Ga toch fietsen!

Ga toch fietsen!

Steeds vaker pakken werknemers de fiets naar het werk. Werkgevers hebben de mogelijkheid om fietsen aantrekkelijk te maken.

Lees verder

Subsidie energieadviseur weer aan te vragen

Ondernemers kunnen weer subsidie aanvragen voor adviezen op het gebied van energiebesparing, de Subsidieregeling Verduurzaming MKB. Een advies kan bijvoorbeeld betrekking hebben op een mogelijke investering van LED-verlichting of zonnepanelen. Deze subsidie is dus alleen beschikbaar voor het mkb.

Lees verder

BMKB-regeling met vier jaar verlengd

De Borgstellingsregeling voor mkb-kredieten, de BMKB-regeling, wordt met vier jaar verlengd tot 1 juli 2027. Dit geldt ook voor de BMKB-Groenregeling. Dit heeft het kabinet bekendgemaakt, na evaluatie van de regeling.

Lees verder

Risico-inventarisatie & evaluatie (RI&E)

De Nederlandse Arbeidsinspectie heeft aangekondigd om in de horecasector extra controles uit te voeren ten aanzien van de RI&E en het verplichte basiscontract arbodienstverlening. De Nederlandse Arbeidsinspectie vraagt afgelopen jaren sectorgewijs extra aandacht voor de arbeidsomstandigheden op het werk. Dit keer betreft het de sector horeca. Maar dat neemt niet weg dat andere sectoren de RI&E en het verplichte basiscontract arbodienstverlening niet op orde moeten hebben.

Lees verder

Toename rekening-courant is inkomen uit aanmerkelijk belang

Een dga is enig aandeelhouder en bestuurder van een BV. Uit de vermogenspositie van de dga blijkt dat er een rekening-courantschuld is gepassiveerd van de dga. In 2017 is deze schuld met € 76.564 toegenomen. Volgens de inspecteur van de Belastingdienst is voor dit bedrag sprake van een winstuitdeling aan de dga.

Lees verder