Klantlogin

Hier vindt u de login mogelijkheden van onze portals en online services. Selecteer de gewenste dienst en log in met uw persoonlijke inlogcode.

Heeft u nog geen inloggegevens?
Neemt u dan contact met ons op.

Neem contact op

Actueel

Belastingrente voor de VPB gaat per 1 maart van 8% naar 10,5%!

Het belastingrentepercentage voor de vennootschapsbelasting (VPB) is nu nog 8%, maar stijgt per 1 maart 2023 naar 10,5%! Zorg er daarom voor dat de voorlopige aanslag VPB die voor 2023 is ontvangen zo goed mogelijk aansluit bij de te verwachten winst van de bv voor 2023 of vraag om een voorlopige aanslag als deze nog niet ontvangen is.

Lees verder

Korting bij betaling voorlopige aanslag inkomstenbelasting

De Belastingdienst is begonnen met het verzenden van de voorlopige aanslagen inkomstenbelasting 2023. Betaalt u deze aanslag op tijd in één keer, dan krijgt u een betalingskorting.

Lees verder

Massaal bezwaar plus niet-bezwaarmakers box 3 officieel

Afgelopen vrijdag 27 januari 2023 is de aanwijzing ‘massaal bezwaar plus’ gedaan voor de niet-bezwaarmakers in box 3 over de jaren 2017-2020. Door de publicatie van de aanwijzing in de Staatscourant is het besluit voor de procedure ‘massaal bezwaar plus’ officieel. Niet-bezwaarmakers met box 3 inkomen over de jaren 2017-2020 hoeven hierdoor geen actie te ondernemen.  De procedure ‘massaal bezwaar plus’ zorgt ervoor dat nieuwe gerechtelijke procedures zo min mogelijk belastend zijn voor belastingplichtigen, gemachtigden, de rechtspraak en de Belastingdienst.

Lees verder

Dga: betaal de aangiften loonheffingen niet te vroeg

Voor een bv met 1 of meer dga's mag u aangifte doen voor aangiftetijdvakken die nog niet zijn begonnen. Maar die kunt u nog niet meteen betalen. Betalen kan vanaf de 1e dag van het aangiftetijdvak. Behalve voor het 1e aangiftetijdvak van het jaar. Deze kunt u pas vanaf 1 februari betalen.

Lees verder

Grens startersvrijstelling naar € 510.000

Kopers van 18 tot 35 jaar oud kunnen bij aankoop van een eigen woning onder voorwaarden een beroep doen op een vrijstelling van overdrachtsbelasting. In 2023 kan dit alleen als de waarde van de woning maximaal € 440.000 bedraagt. Vanaf 2024 bedraagt deze woningwaardegrens € 510.000. 

Lees verder

Maximale transitievergoeding verhoogd naar € 89.000

De maximale transitievergoeding is voor 2023 vastgesteld op € 89.000. Dit is een verhoging van € 3.000 ten opzichte van het maximum van vorig jaar.

Lees verder

Invorderingsrente vanaf 1 januari 2023 2%

De invorderingsrente op belastingschulden is vanaf 1 januari 2023 verhoogd van 1 naar 2%. Medio 2023 volgt nog een verdere stijging.

Lees verder

Gertjan draagt het stokje over aan Jan Pieter

Gertjan draagt het stokje over aan Jan Pieter

Na 20 jaar vennoot te zijn geweest neemt Gertjan afscheid van WEA Zuid-West. Als vennoot tenminste, want in zijn hoofd en hart is WEA nog altijd nadrukkelijk aanwezig. Met zijn vertrek draagt hij het stokje over aan Jan Pieter, vol trots en vertrouwen. In 2002 is mijn rol bij WEA als vennoot begonnen vertelt Gertjan. Als ik terugkijk op mijn tijd bij WEA ben ik…

Lees verder

Wijzigingen in de inkomstenbelasting 2023 voor eigenaren van recreatief vastgoed

Met ingang van 1 januari 2023 wijzigt de berekening van de Nederlandse inkomstenbelasting in box 3. Dit heeft gevolgen voor de berekening van uw belasting. Wij zullen dit toelichten aan de hand van een voorbeeld.

Lees verder

Bij gunstige uitspraak massaalbezwaarplusprocedure gelijke rechten niet-bezwaarmakers

Het Ministerie van Financiën en de Belastingdienst hebben duidelijk gemaakt dat niet-bezwaarmakers voor box 3 over 2017 tot en met 2020 die geen verzoek om ambtshalve vermindering indienen, dezelfde rechten hebben als niet-bezwaarmakers die wel een verzoek om ambtshalve vermindering hebben ingediend.

Lees verder