Klantlogin

Hier vindt u de login mogelijkheden van onze portals en online services. Selecteer de gewenste dienst en log in met uw persoonlijke inlogcode.

Heeft u nog geen inloggegevens?
Neemt u dan contact met ons op.

Neem contact op

Actueel

Nieuws | Geplaatst op 11 januari 2023

Gertjan draagt het stokje over aan Jan Pieter

Na 20 jaar vennoot te zijn geweest neemt Gertjan afscheid van WEA Zuid-West. Als vennoot tenminste, want in zijn hoofd en hart is WEA nog altijd nadrukkelijk aanwezig. Met zijn vertrek draagt hij het stokje over aan Jan Pieter, vol trots en vertrouwen.

In 2002 is mijn rol bij WEA als vennoot begonnen vertelt Gertjan. Als ik terugkijk op mijn tijd bij WEA ben ik er vooral trots op dat we er al die tijd in geslaagd zijn om als organisatie te blijven ontwikkelen ondanks de sterk veranderende wet- en regelgeving. We zijn groot genoeg geworden door alle specialismes in eigen huis te hebben waarmee we ondernemers helpen met de dienstverlening waar dagelijks behoefte aan is.

Voor de afwijkende vraagstukken hebben we een netwerk van specialisten om ons heen. Hierdoor hebben we zelf een platte organisatie kunnen behouden en onze focus kunnen richten op de toekomst van de ondernemer. We kunnen zo niet alleen dicht bij onze klanten blijven staan, maar zo kunnen we ook de kwaliteit van dienstverlening tegen een faire prijs aan blijven bieden.

We zijn ondernemende accountants en adviseurs. Zo hebben we voortdurend gekeken naar ons bedrijfsmodel, de middelen en de mensen in de organisatie. Want die mensen zijn belangrijk, zij moeten het doen. Steeds hebben we een goede club jonge mensen gehad en dat proces van verjonging hebben we ook in stand weten te houden. Je moet de beste willen blijven, dat zit in ons DNA en daarom heb ik vertrouwen in Jan Pieter. Hij heeft niet alleen hetzelfde DNA, hij is absoluut goed in zijn vak.

Van Gertjan heb ik op mijn beurt veel kunnen leren en hij heeft de grondslag gelegd voor Joost. Dat is een belangrijke ontwikkeling geweest. Vooruitkijken met een ondernemer had op het moment dat ik in 2013 bij WEA kwam al de focus en daar hebben we mooie stappen in kunnen maken. Toen we hier mee begonnen was er regionaal eigenlijk nog niemand die met tussentijdse rapportages en prognose werkte. Hiermee bieden we als kantoor nog steeds extra toegevoegde waarde.

Vanaf het moment dat ik bij WEA aan de slag ging was het niet persé mijn doel om vennoot te worden. Wel heb ik altijd een ondernemersdrang gevoeld. Dat is ook niet zo gek want ik kom uit een familie waarin mijn vader en broers ook ondernemen.

Dat ondernemende is me altijd goed van pas gekomen. Als er bij klanten vragen voorkomen waar we niet direct antwoord op hebben bijt ik me daar graag in vast. Nieuwe dingen leren vind ik leuk en het is uitdaging om samen verder te komen. Zo zijn er tal van klanten die klein zijn begonnen en enorm zijn gegroeid. Wij zijn vervolgens weer met die klanten meegegroeid.

Die nieuwe kennis beheers je op een bepaalt moment en dan wordt het routine. Het is dan fijn als je die kennis door kunt geven waardoor deze breder in de organisatie beschikbaar wordt, het zorgt voor blijvende vooruitgang.

Dat is meteen een interessant uitdaging. Zorgen dat we de ontwikkeling en wendbaarheid van de organisatie in stand houdt. De mensen bij elkaar houden en bij blijven. Dat is altijd onze kracht geweest en dat moeten we organisatie breed zo zien te houden.