Klantlogin

Hier vindt u de login mogelijkheden van onze portals en online services. Selecteer de gewenste dienst en log in met uw persoonlijke inlogcode.

Heeft u nog geen inloggegevens?
Neemt u dan contact met ons op.

Neem contact op

Actueel

Nieuws | Geplaatst op 6 november 2019

Bedrijven moeten niet wachten op uitwerking pensioenakkoord

Bedrijven kunnen beter niet wachten met handelen totdat het afgelopen zomer gesloten pensioenakkoord in wetgeving is omgezet. Veel van de wijzigingen in de pensioenen worden toegepast in de bredere beloningsstrategie. Hier kunnen bedrijven al over nadenken.

April 2020

Een stuurgroep met vertegenwoordigers van het kabinet en de sociale partners zijn bezig met het uitwerken van het pensioenakkoord. Daarmee moeten ze uiterlijk in april klaar zijn. Wanneer het wetsvoorstel nog voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 wordt aangenomen kunnen politieke onzekerheden wellicht vermeden worden.

Nadenken over transitie

Het blijkt dat bedrijven eerst meer inzicht willen hebben op de uitwerking van het pensioenakkoord voordat ze beginnen met het maken van een analyse van de pensioenpot. Ook het bekijken wie er aanspraak kunnen maken op de pensioenpot en het in het vat gieten van de compensatie wordt liever mee gewacht. Toch kunnen bedrijven het denkproces al in gang gaan zetten. Ze kunnen zich namelijk afvragen wat de beste manier is om medewerkers te compenseren en welke manier draagt het beste bij aan de strategische HR-doelen? Ook de vraag of het geld rechtstreeks in een pensioenpot gaat of dat er misschien toch andere manier zijn, is een goede om te stellen. Ook al zal compenseren vaak nodig zijn, de manier waarop kan een groot verschil maken voor de HR-doelen van het bedrijf.

Indien u vragen hebt met betrekking tot het pensioenakkoord kunt u te alle tijden contact met ons opnemen.

Contact

Bron: Accountancy Vanmorgen
Hoewel bij de samenstelling van dit nieuwsbericht de uiterste zorg is nagestreefd, wordt er geen aansprakelijkheid aanvaard voor onvolledigheden of onjuistheden.