Klantlogin

Hier vindt u de login mogelijkheden van onze portals en online services. Selecteer de gewenste dienst en log in met uw persoonlijke inlogcode.

Heeft u nog geen inloggegevens?
Neemt u dan contact met ons op.

Neem contact op

Actueel

Nieuws | Geplaatst op 4 augustus 2020

Compensatieregeling voor kosten eHerkenning

Doet u aangifte via Mijn Belastingdienst Zakelijk, het nieuwe portaal voor ondernemers? Dan heeft u DigiD of eHerkenning nodig om in te loggen. eHerkenning is niet gratis. Om te zorgen dat organisaties toch kosteloos kunnen inloggen, lanceert de overheid een compensatieregeling.

Alle organisaties die eHerkenning nodig hebben voor het doen van hun belastingaangiften en daar het speciale Belastingdienst EH3-inlogmiddel voor hebben aangeschaft, kunnen gebruikmaken van de regeling. Dit geldt niet voor eenmanszaken. Zij kunnen aangifte doen met DigiD.

De regeling compenseert 1 Belastingdienst EH3-inlogmiddel per organisatie per jaar. De machtiging aan een intermediair wordt niet gecompenseerd. De compensatie is op jaarbasis. De regeling start (met terugwerkende kracht) vanaf 1 januari 2020 en duurt 2 jaar. De vergoeding wordt betaald aan de ondernemer zelf en geldt alleen bij het speciale Belastingdienst EH3-inlogmiddel. U regelt dit bij één van de erkende leveranciers. Alleen de laagste prijs (ongeveer € 24) in de markt wordt vergoed.

Het RVO is voorbereidingen aan het treffen voor het online indienen van de aanvraag. Dit is hoogstwaarschijnlijk in de loop van september mogelijk. Zodra de regeling open gaat, vindt u meer informatie op de webpagina Compensatieregeling eHerkenning Belastingdienst.

Compensatie voor organisaties die zich niet in het Handelsregister kunnen inschrijven

Deed u loonaangifte of aangifte vennootschapsbelasting via het oude portaal van de Belastingdienst? En kunt u zich niet in het Handelsregister inschrijven en daarom geen eHerkenning aanschaffen? Dan moet u voorlopig aangifte doen via een softwarepakket of intermediair. Dit valt niet onder bovengenoemde compensatieregeling, maar ook dan heeft u recht op compensatie. Ondernemers voor wie dit van toepassing is, worden binnenkort door de Belastingdienst verder geïnformeerd over deze regeling.

Indien u vragen hebt over bovenstaande, neem dan gerust contact met ons op.

Contact

Bron: RVO