Klantlogin

Hier vindt u de login mogelijkheden van onze portals en online services. Selecteer de gewenste dienst en log in met uw persoonlijke inlogcode.

Heeft u nog geen inloggegevens?
Neemt u dan contact met ons op.

Neem contact op

Klantverhalen

Klantverhalen | Geplaatst op 28 september 2021

Je moet gewoon heel goed weten wat je vooral niet wilt als je op vakantie bent

Marc Ruijtenberg nam samen met zijn vrouw Denise de camping van zijn ouders over. Dat stopte in 2000 toen de camping plaats moest maken voor een natuurgebied. In 2006 ging de eerste schop in de grond voor de aanleg van het huidige Strandpark de Zeeuwse Kust. In het begin was het vooral een uitdaging om er met de gemeente uit te komen en werd Marc met zijn plannen en ideeën door sommige mensen voor gek verklaard. Nu bijna 15 jaar later bieden ze met 180 chalets, 205 toeristische plaatsen en 40 hotelkamers ruimte voor zo’n 2300 mensen en bieden ze werk aan zo’n 110 medewerkers, waarvan 50 een vaste aanstelling hebben.

Marc en Denise besloten om er geen standaard camping van te gaan maken.

Die zijn er namelijk al genoeg en we wilden het anders aanpakken. We waren de eerste met een overdekt zwembad in Renesse, want als je een heel jaar open wilt zijn, moet je in de winter ook iets te doen hebben. Dat betekende ook dat we geen standaard caravans neer wilden zetten, want dan zit je met vorst en vocht. Dus in plaats van caravans hebben we voor chalets gekozen, daar kun je het hele jaar in.

We wilden ook een écht restaurant en geen veredelde kantine met een schnitzel en saté. Een uitgebreide kaart met een goede biefstuk en een mooie kreeft. Niet dat die eerste manier niet goed is, maar wij willen die vakantiebeleving naar een ander niveau tillen en wij hebben de ervaringen van ons gezin altijd als uitgangspunt genomen.

Het grappige is dat Marc zelf helemaal niet van kamperen houdt, maar heel goed weet wat mensen willen.

We hebben zelf drie kinderen en als we naar de speeltuin gingen en na twintig minuten kwamen de kinderen al terug van “papa ga je ook mee” of “mag ik wat te drinken”, dan weet je dat het niet goed is. Als die gasten zich geen half uur kunnen vermaken, dan heb je gewoon een waardeloze speeltuin.

Als we op vakantie uit eten gingen, was ik al blij als ik het hoofdgerecht naar binnen had kunnen werken en die gasten nog aan tafel zaten zonder de boel te hebben afgebroken. Dan dacht ik, die bak koffie neem ik thuis wel, het heeft me nu al lang genoeg geduurd. Ondertussen loopt het restaurant waar ik zit wel gewoon omzet mis. Als ik op mijn gemak zou zitten en de kinderen zijn lekker bezig, dan neem ik nog een koffie en misschien nog wel een ijsje.

In ons restaurant kunnen ouders daarom echt vakantie vieren. Wij hebben zowel binnen als buiten een speeltuin. Ouders roepen de kinderen zodra de frikandel, kroket of kipnuggets op tafel staan. De kinderen komen aangerend, zitten, eten, en van tafel om te spelen, terwijl pa en ma gewoon ontspannen kunnen eten.

Frustraties en drempels moet je wegnemen

Zelf gingen we graag op wintersport. Ik boekte dan altijd twee kamers naast elkaar, want met vijf bedden in één kamer gingen de deuren niet meer open. Dan kwamen we daar aan en dan zeiden ze “sorry, in de kamer naast jullie wilden ze een paar dagen langer blijven, je zit nu aan het einde van de gang” waardeloos!

Dus toen wij ons hotel gingen bouwen hebben we suites gemaakt waar je binnen je suite verschillende kamers hebt. Zo heeft iedereen zijn eigen plekje, maar kun je toch samen in één ruimte verblijven. We hebben zelfs een babykamer met ledikant, commode en aankleedkussen. Zo hou je in de auto nog ruimte over om de deuren dicht te doen.

Op vakantie wil je toch geen gedoe of gezeur. Gingen we skiën, dan wilde ik gewoon lopend naar de skilift kunnen en niet met de auto of met een pendelbus. Daarom zitten wij met de accommodaties op loopafstand van het strand. Als ik om 09:00 uur wil gaan skiën en mijn vrouw pas om 13:00 uur, dan zie ik je daar wel! Zo is het ook hier aan het strand, iedereen kiest zijn moment.

Ons toiletgebouw heeft vaatwassers, dat vonden mensen om me heen raar.

Want mensen die gaan kamperen vinden afwassen leuk werd tegen mij gezegd. Doe normaal denk ik dan. Heel Nederland koopt een vaatwasser voor thuis en op de camping ga je voor je lol afwassen, natuurlijk niet. Mensen vinden de gesprekken met de buurman of overbuurman fijn, maar het afwassen niet. Daarom hebben wij vaatwassers neergezet die in 7 minuten klaar zijn, met een koffiezetapparaat ernaast. Jij neemt een bak koffie, je buurman doet dat ook en je hebt je gesprek. Zonder dat je af hoeft te wassen.

Als mensen bij ons aankomen, dan hebben ze voor alles betaald

Wij hebben alle faciliteiten, met uitzondering van de sauna, in de prijs inbegrepen. Dus je kan bijvoorbeeld gaan midgetgolfen of tennissen zonder extra te hoeven betalen. Je kunt beter 5 euro per nacht meer rekenen en zorgen dat je gasten verder nergens over na hoeven te denken, dan dat je voor ieder dingetje apart moet gaan betalen. Een leuke bijkomstigheid is dat nieuwe gasten vaak positief verrast zijn dat ze niet extra hoeven te betalen. Het verklaart waarschijnlijk ook waarom zo’n 60% van onze bezoekers vaker terugkomt.

Automatisering is essentieel in ons bedrijf

Als gasten vooraf hun kenteken doorgeven gaat de slagboom automatisch open en als ze een foto uploaden kunnen ze gebruik maken van toegang met gezichtsherkenning in het zwembad. Daarnaast hebben we ons financiële processen volledig geautomatiseerd.

Sinds 2006 werk ik iedere vrijdag met Dick Fierens van WEA Zuid-West aan onze administratieve vraagstukken. We maken samen alle begrotingen en de administratie wordt door een medewerker van WEA wekelijks bijgewerkt. Door deze werkwijze hebben wij iedere eerste vrijdag van de nieuwe maand inzichtelijk hoe we die maand ervoor hebben gepresteerd. Dat geldt voor de camping tot aan het restaurant, van omzet tot personeelskosten en zo kunnen we bijsturen als het nodig is.

Dick is inmiddels vergroeid met het bedrijf en weet precies wat er speelt.

Voorheen werd de administratie gedaan door een medewerker van Marc. Zij was hier 3 dagen per week mee bezig, mijn collega doet dit nu in 1 dag per week en op een manier zoals ik het graag zie. Natuurlijk kost dat meer geld, maar dat levert het ook op. Het geeft Marc rust omdat hij sneller beschikt over de juiste informatie die nodig is om financiële beslissingen te maken, de administratie is op orde!

Doordat ik al jaren betrokken ben bij het bedrijf heb ik ook goed zicht op de vaste investeringen die gedaan moeten worden. Zo weet ik bijvoorbeeld dat er standaard vervangingsinvesteringen worden gedaan, maar daarnaast zie je dan ook meteen welke ruimte je nog kunt maken voor extra investeringen zonder in liquiditeitsproblemen te komen.

Dick, laat mij nou lekker ondernemen

Soms wil ik investeringen doen waarvan Dick denkt dat het te duur is, of waarvan hij vindt dat het onverstandig is. Dan zeg ik tegen hem: “Dat is dan jammer Dick, want ik ga het toch doen. Dit is waarom jij boekhouder bent en ik ondernemer, laat mij lekker ondernemen.” Mijn vader zocht altijd met alles al de lijntjes op en ik ben daarin zeker niet minder!

Dick blijft dan natuurlijk bij zijn mening, maar hij gaat wel meteen sturen zodat de investering die ik wil doen mogelijk wordt en op een verantwoorde manier gebeurt. Het is een leuke samenwerking, je weet precies wat je aan elkaar hebt, dat werkt fijn.

Hoe de toekomst van het strandpark eruitziet?

Onze kinderen hebben aangegeven dat ze het strandpark op termijn over willen nemen. Hoe dat er in de toekomst uitziet zijn we nu aan het verkennen. We hebben nog een stuk land bijgekocht waarmee we het park uit willen breiden, de komende tijd blijven er dus uitdagingen genoeg.

Het hele park en alle faciliteiten moeten we mee op zien te schalen om te zorgen dat we onze gasten het echte vakantiegevoel blijven bieden.

Ons uitgangspunt is duidelijk: “Als je op vakantie bent, moet het beter zijn dan thuis!”