Klantlogin

Hier vindt u de login mogelijkheden van onze portals en online services. Selecteer de gewenste dienst en log in met uw persoonlijke inlogcode.

Heeft u nog geen inloggegevens?
Neemt u dan contact met ons op.

Neem contact op

Actueel

Nieuws | Geplaatst op 10 juli 2024

Medewerker aan het woord: Jari de Vlieger

Mijn naam is Jari de Vlieger, 23 jaar en woonachtig in Noordgouwe. Je kunt me zeker twee keer per week vinden op het voetbalveld in Kerkwerve. Daar speel ik in het tweede elftal van WIK’57. Daarnaast hou ik van reizen en bezoek ik regelmatig een concert.

Voetbal durf ik wel een passie te noemen. Ik ben rond mijn achtste jaar begonnen bij de F’jes van Zonnemaire en nu speel ik alweer jaren bij WIK’57. We trainen één keer per week en we spelen gedurende het seizoen wedstrijden op zaterdag. Als voetballer ben ik ook fan van Ajax, maar gezien het ‘zware jaar’ lijkt het me goed om daar niet te veel over uit te weiden.

Naast voetbal bezoek ik graag concerten van artiesten als Coldplay en The Script, maar een

538 Koningsdag kan ik net zo goed waarderen.

Verder ga ik graag op reis en heb ik een voorkeur voor landen en plaatsen waar de natuur mooi is. De grote stad trekt mij een stuk minder. Zo ben ik onder andere naar IJsland, Wenen en Normandië geweest. Komende zomer staat een jongerenreis naar Canada op de planning. Dat wordt een 16-daagse reis met 18 – voor mij – onbekenden. Dat vind ik leuk en spannend tegelijk. Het land lijkt me heel erg mooi en als introvert persoon is het ook een persoonlijke uitdaging om me in een groep met onbekende mensen te mengen. Ik kijk erg uit naar dit mooie avontuur!

Een pad in de accountancy

Doordat mijn moeder op de financiële administratie van een bedrijf werkt, kreeg ik al vroeg interesse in cijfers. Na de middelbare school, waar ik het profiel Economie en Maatschappij heb gedaan, ben ik daarom verder gegaan met de opleiding Finance en Control aan de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen.

In het derde jaar van de opleiding was het tijd voor stage en ging ik op zoek naar een plek om te kunnen leren. Ik vond in de vacaturebank van de hogeschool een vacature van WEA Zuid-West en nog een ander accountantskantoor bij mij in de buurt. Bij beide kantoren heb ik gesprekken gevoerd. Ik heb de keuze gemaakt voor WEA, omdat ik het gesprek veel beter vond lopen en ik me veel meer op mijn gemak voelde dan bij het andere kantoor.

Mijn eerste stageopdracht had juridische fusies als thema. Dit draaide om het berekenen en controleren van een fusiebalans en een analyse of dit aan zou sluiten bij de zakelijke afwegingen binnen het bedrijf. Een uitdagende opdracht waar ik veel van heb geleerd.

Na deze stageperiode mocht ik bij WEA blijven. Zo ben ik tijdens de zomerperiode met een oproepcontract aan het werk gebleven. Dit zorgde er ook voor dat ik in het nieuwe schooljaar, toen ik één dag per week vrij was, een vaste dag in de week bij WEA kon gaan werken. Omdat ik me hier op mijn plek voel, wilde ik ook mijn tweede stage bij WEA doen. Vanuit de opleiding was er gelukkig geen bezwaar om dit bij hetzelfde kantoor te doen zolang er maar een totaal andere opdracht zou komen.

De volgende stap

Dat was het geval, want tijdens mijn tweede stage mocht ik een nieuwe vorm van maandrapportages opzetten zodat de cijfers beter inzichtelijk zouden worden. De cijfers moesten worden gecombineerd met de subsidies die deze organisatie zou ontvangen en er moest inzichtelijk gemaakt worden aan welke projecten deze subsidies werden besteed. Een opdracht met veel vrijheid, een waardevolle en leerzame ervaring!

Na mijn afstuderen begon ik aan de post-bachelor opleiding Accountancy aan Avans Plus in Breda. Omdat ik eerst Finance en Control had gedaan, moest ik een schakeltraject van anderhalf jaar volgen om aanvullende theorie te leren. Die fase heb ik inmiddels achter de rug en ik zit nu vol in de opleiding.

Werken bij WEA

Mijn dagelijkse werkzaamheden bestaan uit het bijhouden van administraties, het samenstellen van jaarrekeningen en het verzorgen van belastingaangiftes. De diversiteit in het werk en het verschil in klanten maakt het werk afwisselend en leuk en binnen WEA wordt er gezorgd dat de complexiteit ook toeneemt.

De werkomgeving is dan ook fijn en het team is divers. Een groot voordeel vind ik dat je hier altijd terecht kunt met je vragen. Er is een goede balans tussen jong talent en ervaren collega’s, wat zorgt voor een leerzame en stimulerende werksfeer.

Zo kun je groeien en hou je uitdaging. Het werk wat ik in het begin deed heb ik weer af kunnen schuiven naar een nieuw talent die de stap naar de accountancy heeft gemaakt en sinds kort begeleid ikzelf nieuwe collega’s. Dat brengt ook weer een uitdaging met zich mee om de balans en controle te houden tussen begeleiding en eigen werk. Maar het overdragen van kennis en het helpen van stagiaires geeft me veel voldoening en energie!

Toekomst

Na mijn opleiding hoop ik meer in de rol van relatiebeheerder te groeien. Dit betekent meer klantcontact en een grotere focus op advieswerkzaamheden. Ik noemde het eerder al, ik ben van nature introvert, dus dat is een uitdaging, maar ook een kans om mezelf verder te ontwikkelen.

Die persoonlijke ontwikkeling begint al tijdens mijn aankomende reis natuurlijk!