Klantlogin

Hier vindt u de login mogelijkheden van onze portals en online services. Selecteer de gewenste dienst en log in met uw persoonlijke inlogcode.

Heeft u nog geen inloggegevens?
Neemt u dan contact met ons op.

Neem contact op

Actueel

Nieuws | Geplaatst op 24 juni 2024

Mijn werknemer heeft een loonbeslag, wat nu?!

Bij een loonbeslag legt een deurwaarder beslag op het loon van uw werknemer. Beslag wordt vaak gelegd nadat er al vele aanmaningen zijn verstuurd waarop de werknemer niet heeft gereageerd.

Nadat u het derdenbeslag van de deurwaarder heeft ontvangen, bent u verplicht om hieraan mee te werken. U dient de verklaring in te vullen en retour te sturen naar de deurwaarder zodat deze op de hoogte is van het inkomen van de betreffende werknemer en kan zien wat er maandelijks via u aan de deurwaarder zal worden overgemaakt.

Op een deel van het salaris mag geen beslag worden gelegd. Dit deel wordt de beslagvrije voet genoemd. De hoogte van de beslagvrije voet is afhankelijk van de gezinssituatie en het inkomen van de werknemer en wordt bepaald door de deurwaarder. Daarnaast wordt de hoogte hiervan vermeld in het derdenbeslag.

Uiteraard is het loonbeslag voor de werknemer iets waar ze liever niet mee te maken krijgen, maar ook voor u als werkgever kan dit veel impact hebben. Denk hierbij aan de kosten die het met zich mee brengt om het loonbeslag administratief juist te verwerken. Het NIBUD geeft aan dat deze kosten gemiddeld € 1.300 per jaar, per werknemer zijn. Ook kunt u denken aan werknemers die door geldzorgen ziek uitvallen.

Als werkgever kunt u op voorhand misschien wel meer doen dan u denkt om uw werknemers te helpen om uit de financiële problemen te blijven. Let op de signalen welke een medewerker afgeeft, zoals stress of verzuimmeldingen. Misschien kampt de medewerker wel financiële problemen. Door het gesprek met elkaar aan te gaan, kunt u wellicht uw medewerker helpen met een luisterend oor of koppelen aan een instantie welke uw medewerker verder kan helpen.

Maar u kunt bijvoorbeeld ook denken aan het bespreken van de gevolgen voor de toeslagen welke de werknemer ontvangt. Op het moment dat een werknemer loonsverhoging krijgt of meer uren gaat werken kan het namelijk zo zijn dat er minder of zelfs geen recht meer is op bijvoorbeeld zorg- en/of huurtoeslag. Ook een scheiding, overlijden of ziekte kan invloed hebben op de financiële situatie van de werknemer.

Betaal in ieder geval nooit de schuld voor de medewerker, hiermee wordt de onderliggende oorzaak namelijk niet aangepakt!

Wilt u meer informatie over bovengenoemde en wellicht nog extra handvaten waarmee u uw werknemers kunt helpen, laat het ons weten!

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.