Klantlogin

Hier vindt u de login mogelijkheden van onze portals en online services. Selecteer de gewenste dienst en log in met uw persoonlijke inlogcode.

Heeft u nog geen inloggegevens?
Neemt u dan contact met ons op.

Neem contact op

Actueel

Nieuws | Geplaatst op 10 juni 2024

Subsidieregeling Praktijkleren 2023-2024

Vanaf heden kunnen we weer, evenals voorgaande jaren, de Subsidie Praktijkleren aanvragen. Deze aanvraagperiode geldt voor het schooljaar 2023-2024.

Belangrijke wijziging

Sinds 2024 is de aanvraag van de subsidie enkel mogelijk via een eHerkenning niveau 3 of hoger. Dit is een persoonlijk inlogmiddel voor diverse bedrijven en (overheids-)organisaties. Wilt u dat wij de subsidie aanvraag voor u verzorgen én is voor ons kantoor nog geen ketenmachtiging afgegeven? Dan verzoek wij u dit zo snel mogelijk aan te vragen. Zonder deze ketenmachtiging kunnen wij de aanvraag van de subsidie niet verzorgen. De aanvraag van een ketenmachtiging kan bij uw eigen leverancier eHerkenning of via de leverancier waar wij gebruik van maken, Reconi. Zie voor meer informatie: eHerkenning ketenmachtiging Reconi | Uitleg over ketenmachtiging.

Indien u zelf de subsidie Praktijkleren aanvraagt, zorg dan voor een eHerkenning op het juiste niveau.

Wat is Subsidie Praktijkleren

De subsidie Praktijkleren is een tegemoetkoming voor de kosten die een werkgever maakt voor de begeleiding van een leerling, deelnemer of student. Ook is de subsidie een tegemoetkoming in de loon- of begeleidingskosten van een promovendus of technologisch ontwerper in opleiding (toio).

De subsidie kan worden aangevraagd aan het eind van een school- of studiejaar, na afloop van de begeleiding. Zie voor meer informatie: Subsidieregeling praktijkleren (rvo.nl).

Welke opleidingen komen er in aanmerking

De navolgende opleidingen komen in aanmerking onder bepaalde voorwaarden:

Een associate degree of hbo-master komt ook in aanmerking, als aan de bovenstaande voorwaarden is voldaan.

Zie voor de voorwaarden per onderwijscategorie: Subsidieregeling praktijkleren (rvo.nl).

Register Onderwijs Deelnemers

Hiernaast kunt u sinds het schooljaar 2023-2024 alleen in aanmerking komen voor de subsidie als de leerlingen/studenten ingeschreven staan in het Register Onderwijs Deelnemers (ROD) van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). De onderwijsinstelling is verantwoordelijke voor het doorvoeren van inschrijvingen van leerlingen/ studenten en de bijbehorende BPV periodes bij de leerbedrijven.

Hoeveelheid van de subsidie

De subsidie bedraagt wederom maximaal € 2.700,- per leerling op basis van een volledig studiejaar (40 weken) waarin begeleiding heeft plaatsgevonden. Het werkelijk te ontvangen bedrag is afhankelijk van het aantal aanvragen welke het RVO ontvangt en de daadwerkelijk aantal weken van begeleiding.

Een aantal sectoren kunnen bovenop de gebruikelijke subsidie een extra subsidie bedrag aanvragen. Dit betreft extra subsidie voor:

Voor de aanvraag van dit bedrag dient de juiste SBI code als hoofdactiviteit geregistreerd staan bij de Kamer van Koophandel op het moment van aanvragen. Deze aanvraag kan gelijktijdig worden gedaan bij de reguliere aanvraag.

Voor meer info: Subsidieregeling praktijkleren: extra subsidie voor specifieke sectoren (rvo.nl).

De subsidie kan worden aangevraagd na afloop van het school- of studiejaar, na afloop van de begeleiding, maar in ieder geval vanaf 3 juni 2024 tot en met 17 september 2024.

Wanneer wij uw aanvraag verzorgen

Ook dit jaar kunnen wij de subsidie voor u aanvragen.

Indien u wenst dat wij de subsidie voor u aanvragen, dan ontvangen wij graag de volgende gegevens:

U kunt uw aanvraag aan ons doorgeven door middel van dit aanvraagformulier.

Via bijgaande link van het RVO vindt u meer informatie over de administratieve verplichtingen welke de subsidie aanvraag met zich mee brengt en welke u op verzoek moet kunnen verstrekken. Hier kunt ook formats terugvinden voor de aanwezigheids- en begeleidingsadministratie en verklaring beroepspraktijkvorming. Zie voor meer informatie: Praktijkleren: Administratie en controle (rvo.nl).

Zodra u aangeeft dat u wilt dat wij de subsidie Praktijkleren voor u mogen aanvragen, zullen wij u een opdrachtbevestiging en een machtiging toezenden. Wij willen u vragen om deze getekend naar ons te doen retourneren. Vervolgens zullen wij de subsidie voor u aanvragen na ontvangst van alle benodigde formulieren.

Wij ontvangen de gegevens graag uiterlijk 3 september 2024 van u, zodat wij tijdig voor u de subsidie kunnen aanvragen.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.