Klantlogin

Hier vindt u de login mogelijkheden van onze portals en online services. Selecteer de gewenste dienst en log in met uw persoonlijke inlogcode.

Heeft u nog geen inloggegevens?
Neemt u dan contact met ons op.

Neem contact op

Actueel

Nieuws | Geplaatst op 25 juni 2021

TVL Q2 2021

Ondernemers kunnen vanaf 25 juni 8.00 uur de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) Q2 2021 aanvragen. Het subsidiepercentage is verhoogd van 85% tot 100%. Ondernemers kunnen nu kiezen tussen twee referentieperioden: het tweede kwartaal van 2019 of het derde kwartaal van 2020. Een regeling die u kan helpen in deze pittige coronatijd. Wij informeren u graag over de laatste stand van zaken en de belangrijkste wijzigingen.

Ruimere referentieperiode

Tijdens de openstelling TVL Q1 2021 waren er ondernemers die om verschillende redenen geen of weinig omzet hadden in het referentiekwartaal, waardoor ze minder of geen TVL ontvingen. Dat had grote gevolgen voor hen. Hierover is uitgebreid gesproken in de Tweede Kamer. 14 mei jl. is er een motie aangenomen: TVL Q2 2021 heeft een ruimere referentieperiode gekregen. U kunt kiezen of u Q2 2019 gebruikt als referentieperiode, of Q3 2020. De aanvraag zelf verandert dus niet, u krijgt alleen een extra keuzemogelijkheid.

Openstelling Q2

Veel ondernemers zijn geholpen met de uitbreiding van de regeling en zullen een hogere vergoeding ontvangen. Maar het heeft ook een keerzijde, want het kost tijd om deze uitbreiding te realiseren. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat is nu bezig om de regeling aan te passen. Daarna is er nog goedkeuring nodig van de Europese Commissie in Brussel.

100% vergoeding

Sinds de start van de TVL is het subsidiepercentage elk kwartaal omhooggegaan. In het begin werd 50% van de vaste lasten vergoed, later werd het percentage afhankelijk van de omzet. In TVL Q1 2021 werd het voor alle aanvragers verhoogd naar 85%. Om zo veel mogelijk ondernemers in deze moeilijke tijd te helpen, wordt er in het 2e kwartaal van 2021 100% van de berekende vaste lasten.

Wat stopt, wat is nieuw?

De aanvullende Voorraadsubsidie Gesloten Detailhandel (VGD) en opslag voor Annuleringskosten Reisorganisaties (AR) worden niet verlengd in Q2. Het kabinet verwacht dat er meer mogelijk wordt in het tweede kwartaal, waardoor de TVL voldoende steun biedt en deze aanvullende subsidies niet opnieuw nodig zijn. Land- en tuinbouwbedrijven ontvangen een extra opslag in Q2 voor de speciale kosten om planten en dieren in leven te houden. Deze opslag van 21% wordt bij het percentage vaste lasten geteld en komt bovenop de TVL-subsidie, met een maximum van €225.000 voor de gehele coronaperiode.

Belangrijkste voorwaarden

Belangrijk

Een onderneming die een TVL-subsidie van €125.000 of meer krijgt, heeft een accountantsproduct nodig. De verruiming van de TVL kan betekenen dat sommige bedrijven geen toegang meer hebben tot de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) subsidie. Indien u vragen hebt met betrekking tot de TVL-subsidie of de NOW subsidie kunt u te allen tijde contact met ons opnemen.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.