Klantlogin

Hier vindt u de login mogelijkheden van onze portals en online services. Selecteer de gewenste dienst en log in met uw persoonlijke inlogcode.

Heeft u nog geen inloggegevens?
Neemt u dan contact met ons op.

Neem contact op

Klantverhalen

Klantverhalen | Geplaatst op 21 oktober 2021

Wat niet hoeft te wachten moet direct gebeuren!

Het verhaal van Weststrate begint in 1929 in Krabbendijke als de gebroeders Jan en Willem Weststrate besluiten om samen een loondorsbedrijf te beginnen. Na de tweede wereldoorlog worden de werkzaamheden uitgebreid met het repareren van trekkers en werktuigen. De opa’s van de huidige generatie weten vanaf 1958 verschillende dealerschappen te verwerven van onder ander Ford, Delvano en Toyota voor de heftrucks. Het moment waarop de gebroeders zich ook gaan richten op de handel in machines.

Vandaag vinden we de gebroeders Anton en Arjan Weststrate aan het roer van het familiebedrijf Gebr. Weststrate, dat werk biedt aan zo’n 80 mensen over 4 locaties.

Wie actief is in de agrarische sector zal ons bedrijf kennen van de landbouwmachines, tractoren en veldspuiten, maar in de loop der jaren zijn we ook steeds bekender geworden in andere branches door de verkoop, verhuur en het onderhoud van heftrucks en bouwmachines vertelt Anton.

Arjan was in 2009 de eerste van ons beide die in het bedrijf kwam, waar ik in januari 2020 ben toegetreden. WEA Zuid-West heeft bij de bedrijfsopvolging een belangrijke rol gespeeld, want er komt nogal wat kijken bij zo’n bedrijfsopvolging en dat wil je goed geregeld zien.

Samen met mijn broer heb ik een duidelijke kijk op service. Als dat namelijk goed is, dan hou je de klant en haal je daar ook weer nieuwe opdrachten uit. Het is belangrijk dat het allemaal klopt, klanten moeten op je kunnen rekenen. Het gevolg daarvan is dat we hele trouwe klanten hebben vult Arjan aan. Dat zijn de vruchten die we plukken van de stabiele service die we leveren. We doen daarom ook eigenlijk alles in eigen beheer. Van verkoop en reparatie tot transport. Wat niet hoeft te wachten moet direct gebeuren en als repareren niet direct lukt zorgen we voor vervangend materieel. Zo kan onze klant zo snel mogelijk weer aan de slag.

Persoonlijkheid, een divers actueel aanbod en korte lijnen.

Onze mensen zijn direct bereikbaar zijn. Geen omslachtige processen, maar korte lijntjes, daarom vind je alle gegevens op onze website. Zo weet je direct wie je moet bellen en word je meteen geholpen met je vraag of probleem.

Verder is diversiteit en innovatie belangrijk. Je moet kunnen krijgen wat je nodig hebt, daarom worden veel van de machines die we leveren speciaal voor onze klanten gebouwd. Van tractoren met de laatste GPS-systemen en extra’s, tot heftrucks die compleet omgebouwd worden naar veldheftrucks. Dat is soms een paar weken werk, maar dan sluit de machine perfect aan op de behoefte.

Wat is voor gebr. Weststrate de grootste uitdaging?

Het kennisniveau van onze monteurs moet op orde zijn, want we voeren behoorlijk wat merken en daar staat de innovatie niet stil. Door mee te gaan met deze merken kunnen we onze klanten de laatste technieken en mogelijkheden aan blijven bieden. De noodzaak om te blijven investeren in de scholing van onze mensen is daarmee groot.

Het houdt het werk voor onze monteurs ook uitdagend, want het zorgt voor een enorme diversiteit in de werkzaamheden die ze uit kunnen voeren. De ene dag gaat het om traditioneel sleutelwerk en het andere moment wordt een landbouwspuit bij ons afgebouwd en voorzien van de laatste technieken, hierdoor kan een monteur bij ons ook de complexe dingen kunt doen. Dat wordt vaak onderschat, maar de techniek is soms nog complexer dan wanneer je auto- of vrachtwagenmonteur bent. De ontwikkeling gaat heel snel, op elektronisch en hydraulisch gebied wordt er enorm ingezet op automatisering en digitalisering. Dit is zo in de landbouwmachines, maar ook in de heftrucks. Zo hebben we nu heftrucks die automatisch stellingen leegrijden, dat is natuurlijk wel wat anders dan een heftruck met een chauffeur erop.

De grootste uitdaging is voor ons om de juiste technische mensen te vinden. De laatste twee jaar hebben we eigenlijk altijd vacatures openstaan. Er komen wel mensen bij, maar de krapte op de arbeidsmarkt zorgt ondanks de diversiteit in onze werkzaamheden voor een enorme uitdaging. Dat wordt ook onderschreven door WEA HR Adviseur Henri van Koeveringe.

Er is ook een actieve rol weggelegd voor WEA in HR aldus Henri

Het is enorm lastig om de juiste mensen te vinden voor vacante posities in de techniek. Dit is een uitdaging, maar die gaan we graag aan! Wij houden ons bij WEA naast vraagstukken rondom werving en selectie, ook bezig met opleiding & ontwikkeling en exit & ontslag.

Waar wij bij Weststrate vooral aan te pas komen is begeleiding bij personeelszaken. Zo zorgen we dat het instroomproces goed verloopt, maar spelen we ook een bemiddelende rol bij het plaatsen van mensen op andere posities. Er wordt door de gebroeders écht aandacht besteedt aan het personeel. De leiding is aanspreekbaar en te vinden op de werkvloer. Dit zorgt voor een prettige cultuur en resulteert in mensen die loyaal zijn aan de club, met lange dienstverbanden. Je kunt de medewerkers als echte ambassadeurs beschouwen, ik zou de gebroeders dan ook omschrijven als een sociale werkgever.

Stabiliteit is daarmee een koers geworden voor de gebroeders Weststrate, zegt WEA Accountant Michel Jansen

Met vestigingen in Krabbendijke, Goes, Koudekerke en Nieuwerkerk vind je bij Weststrate nog steeds een “doe maar gewoon” mentaliteit. In de dienstverlening kiezen ze voor degelijk en dat zie je ook terug in de bedrijfsvoering, het personeelsbeleid, maar ook in de administratieve processen van het bedrijf, het is gewoon stabiel.

Weststrate heeft zelf een solide financiële afdeling. Naast ondersteuning bij de jaarlijkse werkzaamheden door WEA zijn bij voorkomende financiële en fiscale issues korte lijnen met WEA.

Hoe kijken jullie naar de toekomst Arjan?

Niet te gek doen en zorgen voor stabiliteit voor ons klanten en eigen mensen. Als we onze kwaliteit en service kunnen garanderen dan komt het wel goed.